Nordea Forbrukslån

Nordea er det største finanskonsernet i Norden. Konsernet er også en av de største totalbankene i Europa. Nordea har virksomhet i 16 land verden over gjennom datterselskaper, representasjonskontorer og bankkontoer. I tillegg driver de et bredt samarbeid med andre banker over hele verden, for å kunne tilby kundene sine gode finansieringsløsninger internasjonalt. Nordea kan tilby alt fra forbrukslån og til livs – og pensjonsforsikringer.

Lån fra Nordea

Nordea kan tilby flere typer lån, blant dem finner man forbrukslån og kontokreditt. Begge disse lånene er det vi kaller usikrede lån, men fungerer på litt forskjellige måter. Nordeas renteeksempler viser at forbrukslån vil ha en effektiv eksempelrente på 18,52%, for kr 65 000 over 5 år. Kontokreditt har eksempelrente på 22,03% for 30 000 over 5 år. Er du premiumkunde hos Nordea får du en lavere rente på kontokreditten. Disse eksemplene er basert på hva gjennomsnittet ligger på for de forskjellige lånene. Din rente settes individuelt etter en kredittsjekk. Når du skal vurdere forbrukslån eller kontokreditt må du se på hva du har behov for. Trenger du en stor sum utbetalt vil det naturlige valget bli forbrukslånet. Er du av de som kun trenger noen kroner ekstra i ny og ne vil kontokreditt passe deg best.

Forbrukslånets betingelser

Forbrukslån fra Nordea har en noe høyere rente enn boliglånene du finner hos dem. Årsaken til dette er at du slipper stille sikkerhet for lånesummen. Har du fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger kan du søke forbrukslån. Du kan søke om opp til kr 200 000 i usikret lån. Nedbetalingstiden er maksimalt 5 år for de høyeste lånesummene. Det er mulig å be om opptil 1 års avdragsfri periode, som betyr at du kun betaler påløpte renter det året.

Kontokreditt et alternativ

Å ha kontokreditt vil si at du kan bruke penger fra kontoen din som du egentlig ikke har. Har du for eksempel kr 500 på kontoen din og kr 6 000 i kontokreditt har du kr 6 500 du kan bruke. Når du setter inn penger på kontoen din betales kreditten ned. Rentene beregnes for de dagene kontoen din har stått i minus (brukt kreditt). Det er mulig å få kontokreditt for en bestemt periode eller med årlig fornyelse. Vil du ha kontokreditt må du ha en brukskonto i Nordea. I tillegg må du ha fylt 18 år og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Bli kunde i Nordea og søk forbrukslån

Vil du søke usikret lån hos Nordea må du være kunde i banken. På hjemmesiden til Nordea finner du et eget skjema for dette som du fyller ut. Du kan benytte den Bank ID’en du allerede har for signering og identifisering i denne prosessen. Når du er blitt kunde kan du be om ny Bank ID fra Nordea. Det er ikke nødvendig å avslutte kundeforholdet i din gamle bank om du ikke ønsker det. Du finner søknadskjema for lån og kontokreditt på Nordeas hjemmeside. Her fyller du inn nødvendig informasjon og sender inn. Trenger du hjelp kontakter du kundeservice som hjelper deg videre i søkeprosessen.